The Expendables ensimmäinen ei ollut mun juttu, kaikista machomiehistä huolimatta, tai ehkä juuri niistä johtuen. En ole mikään toimintaelokuvien ystävä muutenkaan, mitä nyt Terminator 2:sta on tullut katsottua nuoruudessa kun siinä oli se ihq Eddie. :) Mutta yleisesti ottaen kaikki legendaarisimmat action-pläjäykset (mitähän ne edes mahtaa olla?) on jääneet multa näkemättä. No, Expendablesin ajattelin katsoa isännän seuraksi kun oli sen verran väsy, etten jaksanut alkaa katsomaan mitään kauhean vakavasti otettavaa ja tarkkana pysymistä vaativaa leffaa. Ja onhan se hyvä tietää, mistä puhutaan, nyt kun Expendables 2 on teatterissa.. Expendables oli juuri siihen väsyneeseen olotilaan sopiva, huonoja näyttelijöitä ja ylenpalttista pyrotekniikkaa pullollaan. Tai näyttelijäthän on siis juuri niitä maailman kuuluisimpia, niitä machoimpia, niitä kovan luokan karjuja, jotka on tienanneet omaisuuksia näyttelemällä. Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li ynnä muut kovanaamat sekä pienissä sivuosissa Arnold Schwarzenegger ja Bruce Willis.. Uskaltaisin kuitenkin väittää, ettei yksikään heistä ole pärjännyt elokuva-alalla näyttelijäntaidoillaan, vaan ihan joillain muilla avuilla. Sen verran kömpelöjä olivat vanhojen setien roolisuoritukset. Tai no, Jason Stathamin luokittelen vähän eri kastiin, hän on näytellyt aika monessa erilaisessa roolissa ja on mielestäni osoittanut osaavansa näytelläkin. :) 

Juonesta mulla ei ole hajuakaan, nukahdinkin puolivälin jälkeen, joten se kertonee mun mielipiteen aika pitkälle. Leffa oli suoraan sanottuna syvältä, mutta ajattelin kuitenkin kakkososan joskus katsoa ihan vain nähdäkseni, onko se yhtä surkea.

Viikonloppuna näkyi Viasatin leffakanavat ilmaiseksi, ja sieltä tuli toissailtana Reese Witherspoonin tähdittämä romanttinen komedia How do you know. Vastanäyttelijöinä oli mun inhokki Owen Wilson sekä sympaattisempi Paul Rudd. Omituisessa sivuosassa Jack Nicholson. Leffa kertoi Lisasta, entisestä urheilijatytöstä joka oli sekaisin elämässään ja miesasioissaan, kun hänet tahtoivat sekä upporikas baseball-pelaaja Matty (Wilson) sekä onneton tavisheppu George (Rudd). Se tavallinen tarina siis, mitä tekisin elämälläni. Ei tuossa leffassa oikeastaan muuta kiinnostavaa ollut kuin se, kumman miehen Lisa valitsee, joten pakko oli katsoa loppuun vaikka aamulla piti töihin. Ei mikään erityinen pläjäys, IMDB:kin antaa arvosanaksi vain 5.3, lähinnä harmiton hyvän mielen elokuva, jonka jälkeen uni maistui.